Ora
Cote
1.01
1000
Pariaza live


Chelsea  și Arsenal vor disputa o finală Europa League inedită, sută la sută englezească. Ultimul act va avea loc la Baku, în Azerbaijan, pe o arenă cu 70.000 de locuri.

Ultima dată când două echipe din Anglia s-au confruntat într-o finală de Cupa UEFA a fost în sezonul 1971-1972. Cele două echipe londoneze, între care se se află o distanță de 10 km, sunt nevoite să se deplaseze 9.000 de km pentru a se întâlni în finala de la Baku.

Chelsea a câștigat trofeul Europa League în 2013 și a pierdut un singur meci în ultimele 12 meciuri disputate în toate competițiile. În acest sezon de Europa League nu are nicio înfrângere. Nicio echipă nu a câștigat Europa League fără să piardă vreun meci, astfel că echipa lui Sarri ar putea bifa o premieră.

Arsenal, o echipă cu un atac puternic, nu excelează însă în defensivă. A încheiat doar 6 partide din 27 disputate în deplasare, fără să primească gol. 4 dintre acestea au fost în Europa League.

Ultimul meci pentru Sarri?

Antrenorul italian e dat de presă ca înlocuitor al lui Allegri la Juventus. Astfel că tehnicianul care s-a remarcat la Napoli ar putea pleca de la Chelsea cu un trofeu important. 

Pentru Arsenal, această finală are o miză uriașă. "Tunarii" n-au prins loc de Liga Campionilor, iar calificarea în finala Europa League salvează sezonul. În Premier League, Arsenal a încheiat pe locul 5. Însă trofeul ar fi o performanță importantă pentru Arsenal.

"Tunarii" ar putea beneficia de experiența lui Unai Emery, care a câștigat de 3 ori Europa League cu Sevilla.

Absențe importante

Atât Sarri, cât și Emery, vor avea absenți importanți în această finală. Kante și Rudiger nu vor juca la Chelsea, în timp ce Arsenal nu va putea conta pe Bellerin, Holding, Mkhtaryan, Ramsey și Welbeck.

Nu au fost găsite articole!