Betbuilder
Ora
Cote
1.01
1000
Linkuri utile

Untitled Document


Grupa D – Franța, Australia, Danemarca, Tunisia

Campioana en titre, Franța, va avea parte de o grupa interesantă, chiar dacă e mare favorită. Danemarca parte în pole position pentru poziția secundă, dar atât Australia cât și Tunisia pot pune probleme. Ar fi însă o mare surpriză dacă cele două naționale europene nu vor termina pe primele două poziții.

FRANȚA (locul 4 in clasamentul FIFA)

Deținătoarea trofeului s-a calificat la CM 2022 fără să piardă niciun meci în grupa de calificare. Francezii au obținut un total de 18 puncte (5 victorii, 3 remize) cu un golaveraj 18-3. Toate acestea într-o grupă cu Ucraina, Finlanda, Bosnia și Kazahstan. Naționala Cocoșului Galic are 2 trofee în palmares (1998 și 2018), o medalie de argint (2006) și două de bronz (1958 și 1986). Rămâne de văzut dacă echipa lui Deschamps își va putea apăra trofeul în Qatar.

ANTRENOR: Didier Deschamps

Pe banca Franței încă din 2012, Deschamps va conduce reprezentativa din Hexagon la a treia Cupă Mondială. Tehnicianul și-a început cariera în 2001 la Monaco, pe care a condus-o timp de patru ani. A urmat un angajament sezonier la Juventus, trei ani la Marseille și apoi trecerea la naționala Franței. A preluat conducerea pe 8 iulie 2012, iar primul său turneu major a fost Cupa Mondială din Brazilia din 2014, unde a pierdut în fața viitoarei campioane, Germania, în sferturi. Doi ani mai târziu, la Campionatul European, francezii au ajuns în finală, unde au pierdut, după prelungiri, în fața Portugaliei. Deschamps a devenit în 2018 doar a treilea câștigător al Cupa Mondiale atât ca jucător cât și ca antrenor. Doar Mário Zagallo și Franz Beckenbauer au mai reușit o asemenea performanță.

Vedetele echipei Franței

Echipa franceză are, fără îndoială, unele dintre cele mai mari nume din competiție, în special în ofensivă. Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii în acest moment este de 23 de ani Kylian Mbappé, care joacă la Paris Saint-Germain. Acesta este susținut de Antoine Griezmann, de la Atletico Madrid și Olivier Giroud, cel mai bun marcator din naționala Franței. Lor li se adaugă proaspătul câștigător al Balonului de Aur, Karim Benzema. Francezii stau aproape la fel de bine și în defensivă, dar și la mijlocul terenului, așa că nu ar fi o mare surpriză dacă ar ridica din nou trofeul.

AUSTRALIA (locul 39 în clasamentul FIFA)

Călătoria echipei australiene către Cupa Mondială din Qatar nu a fost deloc ușoară. În turul al treilea al calificărilor Australia a fost repartizată în Grupa B, cu Arabia Saudită, Japonia, Oman, China și Vietnam și a terminat pe locul 3, cu 15 puncte. A fost nevoie apoi de două meciuri eliminatorii cu Emiratele Arabe Unite și Peru. Australienii au obținut calificarea la loviturile de departajare în disputa cu Peru. Vor juca astfel la Cupa Mondială pentru a cincea oară consecutiv și a șasea oară în istorie. Au reușit să treacă de faza grupelor doar o singură dată până acum.

ANTRENOR: Graham Arnold

Fostul atacant și-a început cariera de antrenor la Sydney United în 1989, dar doar pentru două meciuri. Adevăratul start a venit abia în 1998 la Northern Spirit FC. La începutul mileniului s-a îndreptat spre echipa Australiei ca asistent, o perioadă a lucrat și ca antrenor interimar, iar apoi ca antrenor al echipei U23 de ani la Jocurile Olimpice din 2008. După 10 ani petrecuți la mai multe echipe de club din Japonia și Australia, a revenit în martie 2018 la naționala Australiei, preluând și echipa U23.

Vedetele echipei Australiei

Mathew Ryan este unul dintre pilonii echipei naționale australiene. Este căpitanul acesteia și în prezent joacă la Copenhaga, în Danemarca. A mai evoluat la Club Brugge, Valencia, Brighton, Arsenal sau Real Sociedad. Merită menționat și atacantul de 31 de ani Mathew Leckiecare și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Germania – a jucat pentru Mönchengladbach, Frankfurt, Ingolstadt și Hertha Berlin. A jucat deja peste 70 de meciuri pentru echipa națională. Alți jucători cu experiență sunt Tom Rogic, de la West Bromwich Albion și Trent Sainsbury de la Al Wakrah din Qatar.

DANEMARCA (locul 10 în clasamentul FIFA)

Danezii au ocupat primul loc în grupa F de calificare, câștigând 9 meciuri și pierzând o singură dată. Cu 27 de puncte și un golaveraj 30-3, danezii au lăsat în urmă Scoția, Israelul, Austria, Insulele Feroe și Moldova. Fotbalul danez este cu siguranță în creștere, așa că va fi interesant de văzut cum se descurcă la a 6-a prezența la un Campionat Mondial. Cel mai bun rezultat rămâne cel din 1998, când echipa a ajuns în sferturile de finală. La ultima Cupă Mondială au avansat de pe locul 2 dintr-o grupă cu Franța, Peru și Australia, dar au pierdut în fața Croației la penalty-uri în optimile de finală.

ANTRENOR: Kasper Hjulmand

Fostul fundaș a preluat echipa ca antrenor în iunie 2019. Hjulmand a condus echipa națională deja la Euro 2020, unde a ajuns în semifinale, unde au pierdut în fața Angliei, după un penalty controversat în prelungiri. Și-a început cariera de antrenor cu echipa de tineret a lui Lyngby, apoi a preluat prima formație. Aceasta a fost urmată de o perioadă la Nordsjaelland, mai întâi ca asistent, apoi ca antrenor principal. În 2014, l-a înlocuit pe Thomas Tuchel la Mainz, dar a rezistat mai puțin de un an, revenind la Nordsjaeland.

Vedetele echipei Danemarcei

Danemarca are o serie de jucători importanți în echipă, doi dintre ei având peste 100 de meciuri la națională. Primul este fundașul Simon Kjaer. Nativul din Midtjylland a jucat la Palermo, Wolfsburg, AS Roma și AC Milan. Cealaltă mare vedetă este Christian Eriksen, care nu are cele mai bune amintiri din ultimul turneu internațional. La Euro 2020, a făcut stop cardiac pe teren, în meciul cu Finlanda, dar a revenit pe teren după câteva luni. În plus, fostul jucător al lui Tottenham și Inter Milano s-a transferat de la Brentford la Manchester United înainte de startul acestui sezon. Alți jucători demni de urmărit sunt portarul Kasper Schmeichel, Thomas Delaney la Sevilla, Pierre-Emile Hojbjerg la Tottenham sau Andreas Christensen la Barcelona.

TUNISIA (locul 30 în clasamentul FIFA)

Jucătorii tunisieni au parcus un drum destul de lung pentru a putea obține calificarea la CM 2022. În turul doi al calificărilor au câștigat grupa cu Guineea Ecuatorială, Zambia și Mauritania, cu 13 puncte din 6 meciuri, iar în play-off au întâlnit Mali într-o dublă manșă. Tunisienii au câștigat primul meci cu 1-0, în manșa a doua au remizat, 0-0, așa că au obținut a 6-a calificare la Cupa Mondială. Naționala africană nu a reușit să avanseze din faza grupelor în niciuna dintre precedentele 5 participări. Ultima dată au terminat pe locul al treilea într-o grupă cu Belgia, Anglia și Panama.

ANTRENOR: Jalel Kadri

Tehnicianul tunisienilor va împlini 51 de ani în decembrie, dar are deja o carieră importantă în spate. Kadri ste antrenorul principal al naționalei Tunisiei din 30 ianuarie, dar știa deja echipa pentru că fusese antrenor secund. După ce a fost antrenor la 6 echipe tunisiene de club a preluat conducerea naționalei U20 timp de un an. Au urmat mandate la alte 3 echipe din Tunisia, după care a activat în străinătate, în special în Arabia Saudită, unde a condus mai multe formații.

Vedetele echipei Tunisiei

Căpitanul echipei este Júsuf Msakni, care este obișnuit cu atmosfera din Qatar, deoarece în prezent apără culorile echipei locale Al Arabi, unde este imprumutat de la Al Duhail. El aparține acestei echipe din 2013 și. A jucat peste 80 de meciuri pentru echipa națională. Vahbí Khazrí este un alt nume important al echipei. În vârstă de 31 de ani, originar din Ajaccio, atacantul a jucat la Bordeaux, Sunderland, Saint-Étienne și Montpellier. S-a alăturat acestei echipe înainte de sezonul curent.

Nu au fost găsite articole!


Untitled Document