Ora
Cote
1.01
1000

Weekend "fortunos" în Bundesliga

Weekend

Un nou titlu pentru Bayern? Al 30-lea dintotdeauna și al 8-lea la rând? Wow! Da, se poate! Dar se pot întâmpla și altele.

Mai sunt 6 etape, adică 18 puncte în joc. Și pentru Bayern, și pentru Dortmund. Rezultatul direct din etapa trecută a pus Bayern pe un soclu, dar nu s-a terminat joaca. E totuși Bundesliga și nemții sunt acei jucători care pur și simplu nu conștientizează că pot pierde până nu se văd în avion.

Acum, nici pentru Dortmund nu e treabă ușoară. Nu e vorba numai de ambiția campionatului, ci și de clasarea pe un loc de UCL, din cele 4 pe care le are rezervate Germania. La câteva puncte în jur sunt echipe care o pot coborî pe un loc de Europa League. Leipzig (55 p.), Gladbach și Leverkusen (53 p. fiecare) se învârt de aceleași șanse. Aici e bătălia acestei etape complet nebune. Și a celor care urmează.

Cine greșește, poate pierde defintiv locul de UCL sau cine câștigă se poate distanța decisiv. E un concurs de rezultate nemaipomenit și greu de calculat.Care pe care?

Trei dintre echipele astea 4 (am zis că excludem Bayern), au în deplasare.Leverkusen are cea mai grea deplasare , cu Freiburg – echipă care speră la Europa League. Freiburg e la 4 puncte de Wolfsburg (loc 6).

Dortmund e avantajata etapei în această luptă. Are la Paderborn, care teoretic e retrogradată de când a început campionatul.

Ultima deplasare pe care o are una dintre cele 4 echipe care se zbat pentru UCL este pentru Leipzig, la Koln. Nu e un meci usor, dar cu trudă, Leipzig ar trebu să-și facă punctele. În tur a fost 4-1.

În fine, Gladbach are acasă cu Union Berlin, un meci ușurel, am zice. Normal nu ar trebui să piardă nimic.

La coadă nu s-a schimbat nimic, totul e la fel. Dusseldorf s-a mai apropiat cu 2 puncte de primul loc neretrogradabil, pe care e Mainz. Contează mai mult că a bătut Schalke, o victorie așa-zisă de moral, cu o echipă dintre ‘alea’ bune. Bremen e cu un picior în Zweite Bundesliga, iar Paderborn, cum ziceam, dă de Dortmund.

Urmează deci un weekend pe cât de frumos afară, pe atât de Fortunos în Bundesliga. Vorba trupei Asia, să vedem ce-o să (ne) iasă!