Ora
Cote
1.01
1000

Supercupa Europei 2018, afacere madrilenă: Real vs. Atletico

Supercupa Europei 2018, afacere madrilenă: Real vs. Atletico

Real Madrid, câștigătoarea Ligii Campionilor, și Atletico Madrid, câștigătoarea Europa League, se întâlnesc în Supercupa Europei. Meciul se va juca la Tallinn, Estonia, pe 15 august.

Este pentru prima dată în 45 de ani când echipele care își dispută Supercupa Europei sunt din același oraș. 

După decizia ca acest trofeu să nu mai fie pus în joc la Monaco, Tallinn se înscrie pe lista orașelor care au găzduit Supercupa alături de Praga (2013), Cardiff (2014), Tbilisi (2015), Trondheim (2016) și Skopje (2017).

Este pentru a patra oară în ultimele 5 ediții când Supercupa se va disputa între două formații spaniole. Atletico și Real s-au întâlnit de 9 ori în competițiile europene: 2 victorii pentru Atletico, 2 egaluri și 5 victorii Real.

Echipa antrenată acum de Julen Lopetegui a jucat 9 Supercupe și a câștigat 4. Real e prima echipă care a cucerit de 3 ori la rând Liga Campionilor și ar putea deveni prima echipă care câștigă Supercupa Europei de 3 ori consecutiv.

Atletico a mai jucat în Supercupa Europei în 2010 și 2012 și a câștigat trofeul de fiecare dată.

Real, schimbări importante

După era Zidane, Real începe o perioadă de reconstrucție. Cu Lopetegui antrenor și fără Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus, "galacticii" trebuie să se reinventeze.

În schimb, Atletico e una dintre cele mai omogene formații de top din Europa. Simeone e din 2011 pe banca lui Atleti, a reușit să-l păstreze pe Griezmann, care a refuzat oferta Barcelonei, și își poate propune ca în acest an să atace din nou titlul și Liga Campionilor.

Nu au fost găsite articole!


Nu au fost găsite articole!