Ora
Cote
1.01
1000

Români contra români în fotbal cu scântei. Reîncepe spectacolul total în ultimele meciuri din playoff

Români contra români în fotbal cu scântei. Reîncepe spectacolul total în ultimele meciuri din playoff

Așteptam acest moment. Să vedem din nou fotbal din Est, fotbal cu rivalități oldschool. Un fotbal care ne-a adus spectacol de când se știe.

E adevărat ca furnizorii No.1 de spectacol au fost suporterii. Mai ales de când calitatea fotbalului s-a mutat definitiv în Vest. Sunt unii dintre cei mai aprigi suporteri din Europa și din lume. Acum o să vedem cum vor fi prezenți simbolic pe stadion. Suntem siguri că s-au gândit la ceva unic și animat, ca și cum ar fi acolo.

Polonezii au știut de la sfârșitul lui aprilie că vinerea asta vor relua campionatul. Și-au făcut planurile și le-au anunțat la UEFA. Pe 4 mai s-au făcut primele testări anticovid ca să se știe exact starea jucătorilor (infectați sau nu). După rezultatul pe loc s-au reluat antrenamentele în grupuri restrânse. Pe 10 mai au început antrenamentele colective. Iar cu o zi înainte de reluare se vor retesta jucătorii pentru 100% siguranță că virusul nu va fi și el pe teren.

Românii între ei

E etapa 27 din liga poloneză Ekstraklasa și românii Hanca, Râpă (ambii la Cracovia) și Țîru (Jagiellonia) se întorc și ei la ‘muncă’.

Cracovia și Jagiellonia celor 3 români joacă în prima etapă de la reluare. Adică una împotriva celeilalte. Cracovia lui Râpă și Hanca e pe locul 3, dar are 4 înfrângeri la rând. Jagiellonia lui Țîru e pe ultimul loc în playoff, pe 8, dar are o serie bună de 2 victorii la rând și a pierdut un singur meci în ultimele 5.

La polonezi funcționează același sistem cu playoff și playout, dar sunt 16 echipe în campionat și se fac grupe egale numeric, de 8 și 8. Lider – destul de detașat dacă putem să formulăm astfel – e Legia, la 8 puncte de locul 2 (Piast).

O să mergem cu românii noștri și ca să nu se supere nimeni sperăm la un egal de împăcare și solidaritate.