Ora
Cote
1.01
1000

Restart Fotbal în Austria: cum a devenit finala Cupei atât de interesantă. Și de ce!

Restart Fotbal în Austria: cum a devenit finala Cupei atât de interesantă. Și de ce!

Cupa Austriei 2020, Red Bull Salzburg vs Austria Lustenau. Ce ar gândi orice amator de fotbal ori parior la Fortuna? Victima sigură, normal, echipa din Lustenau.

Ultima oară când am vorbit cu patos despre Austria a fost la tragerea la sorți pentru EURO 2020/2021. Grupa C, dacă vom trece de baraj, cu Olanda și Ucraina colege.

Dacă n-ar fi fost pandemia, chiar că i-am fi întors pe toate fețele pe Alaba și ai lui. Primul meci de la Euro ar fi fost tocmai împotriva lor (14 iunie, ora 18.00, București), iar sorții ni i-au servit și în grupa din Liga Națiunilor, alături de Norvegia și Irlanda de Nord.

Oricum am da-o, greu să scapi de ei în general, dar mai ales zilele astea când fotbalul a ridicat timid mâna pentru a dovedi pe teren că totul este bine. Azi i-a venit rândul Austriei!

Cupa - competiția surprizelor :)?

Poate că nu e loc acum de truisme, dar încercăm să venim cu argumente. Cupa Austriei 2020, Red Bull Salzburg vs Austria Lustenau.

Ce ar gândi orice amator de fotbal ori parior la Fortuna? Victima sigură, normal, echipa din Lustenau.

Da, dacă din martie până acum s-ar fi jucat în campionat, unde Salzburg ar fi reușit să-și regleze tirul derutat de ambițiile europene. S-a oprit în gara Frankfurt, a virat stânga împrejur și și-a promis că va trage tare să bifeze al șaptelea titlu consecutiv în Tipico Bundesliga. Între timp, chiar înaintea lockdown-ului, un lucru a devenit certitudine: echipa care tocmai îl vânduse pe Haaland la Dortmund s-a calificat în finala Cupei. A șaptea oară consecutiv! După un meci cu 11 cartonașe roșii, dar cine mai are timp de numărat acum…

Ronivaldo - ce nume simplu

În Brazilia e o modă să-ți botezi copii după fotbaliști celebri. Ro-ni-val-do. Interesantă combinație, probabil ceva între Ronaldo și Rivaldo. Din păcate pentru ai lui părinți, puștiul născut acum 31 de ani a devenit celebru doar în liga a doua din Austria.

Nu suficient de bun pentru Austria din Viena, Ronivaldo face istorie de 3 ani la Austria din Lustenau. Are 16 goluri marcate numai în acest sezon și zice că nu se lasă.

Ceva normal când ești idol într-un oraș de 22.000 de locuitori de la granița cu Elveția. Și aproape o obligație când te numești Ronivaldo, iar echipa ta are cota asta să dea mai mult de un gol în finala fără spectatori de la Klagenfurt.

Ar mai fi câte ceva de zis, dar Hai La Fotbal! Gata cu așteptarea!