Ora
Cote
1.01
1000
Pariaza live

FCSB - Dinamo: Derby de România în etapa a doua a Ligii 1

FCSB - Dinamo: Derby de România în etapa a doua a Ligii 1

Sezonul nou din Liga 1 programează în etapa a doua derby-ul dintre FCSB și Dinamo, echipele cele mai titrate din România. Roș-albii au început bine, 2-1 pe teren propriu cu Voluntari, în timp ce vicecampionii au pierdut cu Astra în prima etapă, scor 0-1.

Arena Națională va găzdui pentru a 20-a oară un derby dintre FCSB și Dinamo. Cele două formații se înfruntă pentru a 173-a oară.

Echilibrul este unul perfect la numărul de victorii: fiecare dintre cele două au câte 59 de succese în duelurile directe. Alte 54 de meciuri s-au terminat la egalitate.

Derby-ul precedent s-a jucat în sezonul regulat al stagiunii trecute și s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. FCSB și Dinamo nu s-au putut întâlni și în play-off, pentru că roș-albii n-au prins primele 6 și au jucat în play-out.

Ambele echipe și-au păstrat antrenorii care au încheiat sezonul trecut, Nicolae Dică și Florin Bratu, dar pentru cei doi este primul duel direct din postura de tehnicieni.

Play-off-ul, obiectivul dinamoviștilor

Față de stagiunea trecută, "câinii" nu vor mai avea parte și de un parcurs european. Bratu are misiunea de a forma o nouă echipă, capabilă să se califice în play-off și să se bată cu echipe care și-au permis să facă investiții mult mai mari, precum FCSB, CFR Cluj sau Craiova.

FCSB a ratat titlul în ultimele 3 sezoane, deși a plecat la start din postura de favorită de fiecare dată. Roș-albii vor miza din nou pe aportul fanilor și speră să se autodepășească pentru a-i putea răpune pe marii rivali.

Și rezultatele din precedentele 5 derby-uri arată un echilibru între cele două echipe: fiecare are câte două victorii, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

Nu au fost găsite articole!


Nu au fost găsite articole!


Nu au fost găsite articole!


Nu au fost găsite articole!

Nu au fost găsite articole!