Ora
Cote
1.01
1000

eRoul României tale! A controllat țara la eEuro după drama vieții lui, joacă la AC Milan și se antrenează mai mult decât un jucător de fotbal

eRoul României tale! A controllat țara la eEuro după drama vieții lui, joacă la AC Milan și se antrenează mai mult decât un jucător de fotbal

Ce frumos ar fi să ai niște butoane pe care să mai apeși și să reglezi lucrurile când nu-ți convine ceva. Să dai un pic în spate, să iei nivelul de la zero. Așa ar vrea Adrian acum. Să-ți poți aranja viața de la niște butoane. 

O fi sau n-o fi? Nu e. Pentru că nu ar mai fi emoțiile, bune și rele. Pentru că nu ar mai fi surpriza. Și pentru că nu ar mai fi joaca și jocurile. Joaca și jocurile sunt totul pentru om. De mic până te faci mare și până când pleci mai departe. Joaca și jocurile sunt minunile care te duc în lumi pline de viață, surprinzătoare, ideale, posibile și cu efecte printre pământeni, atunci când devii cel mai bun. Adrian Urma este românul care s-a jucat atât de mult și din ce în ce mai bine că a ajuns acum, la numai 23 de ani, să fie eroul României la eEuro. Desigur, împreună cu o echipă la fel de competitivă în spate. Povestea lui de Super Mario nu începe nici acum 23 de ani, nici ieri, nici când a ajuns în semifinala eEuro. Povestea lui începe acum pentru noi și e 100% reală.


Ok, rapid, cine ești și de unde vii? Știu că ai 23 de ani

Sunt Adrian Constantin Urmă, din Iași, am stat 10 ani în Italia, în Torino, de la varsta de 9 ani.

Să facem lumină în mintea oamenilor – exista un clasament worldwide PES? Pe ce loc ești?

Adrian: Există un ranking online, însă în acel clasament nu prea se regăsesc jucatori profesioniști fiindcă ei se antrenează în alte moduri din joc, cum ar fi 3 Vs. 3, fiindcă sunt în eFootballPro, competitia cea mai importantă .

Când te-ai jucat prima oară în viața ta, pe calculator?

Adrian: Prima dată, pe playstation, am început să mă joc la 9 ani … jocul PES.

E mai bine cu tastatura sau cu controller-ul?

Adrian: Cu siguranță pentru jocul pe care îl joc eu e mai bine cu controller.

Primii bani făcuți din jocuri. Nu contează dacă într-un concurs sau, așa, la mica înțelegere, cu prietenii.

Adrian: Primii bani câștigați din PES au fost acum 2 ani, când am participat  la europeanul de CO-OP în Liverpool (cooperativă 3 Vs. 3).

De ce PES și nu FIFA?

Adrian: În primul rând prefer PES fiindcă am început de mic să joc, devenind o pasiune. Jocul e mai aproape de fotbalul real, are o grafică mai bună și pot juca ofensiv.

E greu să treci pe FIFA? Sau de la FIFA la PES?

Adrian: Da, este greu fiindcă sunt jocuri cu stiluri diferite. FIFA e ‘mai’ defensive, cu multe skill-uri, PES este un joc mai rapid pe contre.

Spune-mi un moment greu din viața ta și cum ai trecut peste el?

Adrian: Cel mai greu moment din viata mea s-a întamplat în 2015, când tatăl meu a decedat. Nu aș putea spune că am trecut peste acest moment, dar datorită mamei mele, a familiei, a iubitei mele, am reușit să accept realitatea că uneori destinul poate fi destul de crunt. A fost o lovitură foarte grea, doi ani în care am trecut printr-o pasă depresivă, fiind foarte închis. Dar încet-incet mi-am dat seama că viața mea trebuie să își urmeze cursul pentru a putea îndeplini visului tatălui meu. Visul lui era ca într-o zi să reușesc să ajung jucător profesionist în fotbalul real. Din păcate, după momentele dificile prin care am trecut nu am mai reușit să continui cariera de fotbalist, dar mă bucur că am reușit să îmbrac tricoul nașionalei României de e-fotbal pe PES.

Te pot ajuta jocurile pe calculator să depășești momente grele?

Adrian: Da, competiția în general te clădește ca persoană, te ajută în viață să fii competitiv în orice situație.

Când e prea multă joacă pe calculator? De la câte ore pe zi e deja greșit?

Adrian: Nu pot spune câte ore sunt greșite dar pentru mine, fiind jucător profesionist, am nevoie de 5 ore pe zi de antrenament.

Ok, cum ai devenit atât de bun?

Adrian: Cu mult antrenament, determinare, voință și perseverență.

Ce urmează pentru tine în treaba asta cu PES?

Adrian: Sper că din toamnă voi primi o ofertă din străinătate de la cluburile din e.Football.Pro, fiind o competiție de profesioniști care se dispută 3 Vs. 3. Și nu în ultimul rând, îmi doresc ca anul viitor să reușim să  câștigăm eEuro2021.

Poți să reprezinți echipe mari din fotbal la fotbalul pe consolă? Există acest sistem în care poți să ai contract cu o echipa adevărată de fotbal și să joci pe controller pentru ei in diverse competitii? Ai discutat vreodată cu vreun club?

Adrian: Da, poți avea contract cu o echipă adevarata de fotbal, eu momentan reprezint AC Milan în eSeria A, fiind un campionat virtual de PES. Sper la anul să reușesc să reprezint o echipa în eFootball.Pro, este competiție exclusiv inter-cluburi .

Cum faci bani din treaba asta? – competiții, youtube, vlog ... habar n-am, zi tu!

Adrian: Fac bani din competiții organizate de PES și salarii de la echipe de eSports. Acum am un canal de Youtube unde fac live-uri de PES. Canalul meu se numește Adrian Urma.

Pot să devină jocurile PES și FIFA o constantă în ofertele de pariuri?

Adrian: Da, dar doar în competițiile oficiale organizate de UEFA, KONAMI și alte organizații importante, fiind controlate. Și astfel nu pot exista suspiciuni.

Cu ce echipă de fotbal ții?

Adrian: FCSB de mic.

Cum a fost cu România la eEuro 2020? Mare victorie, nu? E un început pentru România la PES sau FIFA? Putem să fim cei mai buni la fotbal pe felia asta?

Pentru mine a fost o experiență unică să ajungem eu, Cristian Radu, Valentin Enciu, Cezar Amitricioaei.  Să reprezentăm România la eEuro2020 în grupele de calificari. Am reușit să terminăm pe primul loc în fața Portugaliei, a Sloveniei, a Scoției și a Liechesten-ului, calificându-ne direct la turneul final între 16 cele mai bune naționale din Europa. La turneul final, eu și Cristian Radu am fost selectați de Federație să reprezentăm România, unde am reușit să avem un parcurs magic. Ne-am oprit în semifinale, în ultimele minute, contra Serbiei. Suntem mandri de ce am reușit să realizăm eu și colegul meu Cristian Radu fiindcă am reușit să învingem multe naționale foarte bine-reprezentate de jucători profesioniști precum cei ai Portugaliei, Germaniei, Olandei. Datorită antrenamentului nostru constant. Noi ne dorim să fim cei mai buni din lume.