Ora
Cote
1.01
1000

Ce mare dezvantaj au favoritele la titlul în Portugalia în opinia lui Marius Niculae

Ce mare dezvantaj au favoritele la titlul în Portugalia în opinia lui Marius Niculae

Campionatul Portugaliei s-a reluat și el săptămâna aceasta, iar pariorii au simțit din plin asta. Liderul Porto a pierdut pe terenul celor de la Famalicao, scor 2-1, chiar în primul meci al etapei.

Înfrângerea “dragonilor” surprinde și prin faptul că echipa din Nord nu câștigase niciodată în fața alb-albaștrilor, dar și prin prisma clasamentului - unde Benfica stă la pândă la distanță de doar un punct, pe locul secund.

Pentru a înțelege mai bine cum trebuie abordate partidele din campionatele ce își reiau activitatea, cel portughez în cazul de față, am decis să apelăm la specialiști. Marius Niculae - fost campion cu Sporting Lisabona - vine cu detalii mai puțin știute de microbiștii români.

“Lupta la vârf ar putea fi influențată de lipsa spectatorilor”

Cel poreclit “Săgeată” ține să facă o precizare încă de la începutul discuției: “Nu prea aș dori să-mi spun părerea despre cine are șanse la titlu, pentru că Sporting a mea e departe. Acum se luptă Porto și Benfica, vom vedea ce va fi, dar nu pot da pronosticuri pentru că eu sunt cu alte culori în Portugalia”. 

Discuția devine un pic mai tehnică, încercăm să aflăm detalii la care noi, în România, nu prea am avea acces altfel. “În primul rând va fi foarte greu pentru echipele mari fără spectatori. Porto, spre exemplu, n-ar fi pierdut niciodată meciul cu Famalicao dacă erau tribunele pline. De ce spun asta? Pentru că la oricare meci îl joacă Porto sau Benfica în zona lor de influență, Nord sau Sud, tribunele țin cu ei, nu cu echipa gazdă. Au suporteri care vin la toate meciurile și care îi anihilează pe cei care țin doar cu gazdele. Așa, parcă ar juca acasă, au un mare avantaj”. 

Cât și cum a influențat pauza pandemică fotbalul pe care începem să-l revedem? Are cuvântul fostul mare fotbalist: “E ca atunci când revii după o accidentare și intri direct în competiție. Te antrenezi individual, mai puțin cu grupul, plus că îți lipsesc meciurile oficiale. Forma e dată de competiție. Și va trebui să ne obișnuim cel puțin o perioadă cu astfel de meciuri, mult diferite față de ce știam”.


“În lupta pentru titlu vor conta primele două-trei meciuri de la reluare. Porto a călcat deja strâmb, să vedem dacă își va reveni. Sunt multe de luat în calcul, dar trebuie văzut cum se adaptează fiecare echipă la noile condiții”.

Marius Niculae, fost atacant Sporting Lisabona

 

Primeira Liga continuă peste weekend la Fortuna

Astăzi avem Santa Clara (locul 10) vs Braga (locul 3) - e de văzut dacă oaspeții continuă forma bună de dinainte de întrerupere - 4 victorii și o remiză în ultimele 5 partide - pentru a-și securiza poziția de Europa League. Aves (ultimul loc, 18) vs Belenenses (locul 13) se joacă tot azi, sâmbătă va avea loc partida dintre Boavista (11) și Moreirense (8), iar duminică, etapa se va încheia cu Rio Ave (6) vs Fereira (16).

Pentru fiecare dintre meciurile din campionatul portughez găsești pe eFortuna.ro cote inedite și pariuri speciale!

Nu mai e timp de așteptat, Hai La Fotbal!