Ora
Cote
1.01
1000

Bundesliga, etapa 30! 5-6 lucruri necesare de la nemți, ca să fim fericiți

Bundesliga, etapa 30! 5-6 lucruri necesare de la nemți, ca să fim fericiți

Avem sâmbăta asta un derby ca la carte, între Bayer și Bayern. Cu trei puncte, Bayer se poate așeza pe un loc de UCL, acolo unde Bayern deja e fără probleme. Dar sunt multe matematici și încă 15 puncte în joc, e devreme pentru predicții.

Alo, Liga 1, se aude și la noi ceva despre ce se vede în Bundesliga? Glumim. Suntem cuminți și înțelegem diferența de țară. Și totuși. Măcar să începem pe drumul ăsta nou. Să facem un metru, doi, acolo. Ne-am uitat la reluarea Bundesligii ca la a doua aselenizare. De două săptămâni observăm totul, la micron. Dincolo de lupta normală pentru campionat (care pare al lui Bayern a opta oară la rând) și pentru locurile de UCL, pe care le atacă Dortmund, Leipzig, Gladbach și Bayern, mai e Paderborn care e kaput și se duce spre Zweite Bundesliga și mai e o mare stea a Germaniei care se zbate să scape de retrogradare la limita celor 5 etape rămase  - Werder Bremen (loc 17, 25 de puncte, la 3 puncte de Mainz, care e pe loc valid de Bundesliga). Luptă grea și sus în împărăția banilor europeni, dar și jos, în chinurile amenințării ligii inferioare.

Și acum, lista

Noi vrem însă altceva să vedem și la noi aici, departe de Germania, dar mereu aproape de fotbal. Vrem în primul rând să vedem spectatori’ așa cum vedem la nemți. Măcar una dintre echipe să aibă mai un banner, mai un mesh, mai niște spectatori din carton (plătitori de bilet sau nu), pe scaunele alea goale. Vrem să vedem și rămâne să vedem.

Vrem să auzim la televizor cum bubuie mingea în reclamele perimetrale. Adică să vedem mult mai multe șuturi spre poartă. Asta înseamnă și șanse mai mari să intre mingea în poartă, să vedem goluri și să ne bucurăm.

Dacă nu cerem prea mult, am vrea să vedem diverse bucurii la gol. În Germania, jucătorii țin (încă) distanța, au regii și coregrafii și au fost foarte simpatici la componenta asta din întreg spectacolul. Deh, panedmia te obligă să te și bucuri altfel.

Și pentru că tot vedem meciurile la TV, am vrea să vedem LIVE (ăsta e un mesaj pentru cei care produc meciurile la TV) mai multe statistici în timp real. Da, acele chestii grafice care îți arată cât a alergat, cât a stat, cât și unde a pasat Florinel Coman.

Nu în ultimul rând, ce ne-am dori noi de la televiziuni, ar fi să aibă un arbitru o camera mică în piept ca să vedem jocul de la nivelul lui, al arbitrului (ăsta e lucrul ăla suprem).

Ok, deci ce am văzut în Bundesliga și vrem de la Liga 1? Fotbal și tehnologie ca mai ușor să ne fie. Că ne uităm la fotbal de dragul lui și că eventual mai punem și un pariu de dragul emoției totale, e totuna. E meseria noastră, a suporterilor, a celor care mor’ pentru fotbal să ceară totul de la joc. Iar datoria jucătorilor e să ne ofere cât mai mult din pasiune și dragoste pentru fotbal. Hai, Liga 1, știm că poți muuuult mai mult!