Care este impozitul perceput?

Fiecare retragere procesată de pe platforma online eFortuna.ro, va fi impozitată conform codului fiscal. Conform OUG 18/15.03/2018, începând cu data de 24.03.2018, impozitul datorat pentru retragerile înregistrate din contul de joc online este determinat și reținut la sursă.

Această impozitare este calculată conform prevederilor legale, pentru fiecare tranzacție în parte, astfel:

Venit Brut RON Impozit RON
până la 66.750, inclusiv 1%
peste 66.750 – 445.000,inclusiv 667,5 + 16%, pentru cee ace depășește suma de 66.750
peste 445.000 61.187,5 + 25%, pentru cee ace depășește suma de 445.000

Te rugăm să reții că limitele maxime de retragere ale platformei eFortuna.ro sunt mai mici decât valoarea de 66.750 RON, astfel că impozitul aferent unei retrageri va fi calculat la 1% din suma retrasă, conform baremului menționat anterior.

Vreau să înregistrez o cerere de retragere, cum aflu suma pe care o voi primi după reținerea impozitului?

În momentul în care înregistrezi o cerere de retragere ți se vor afișa în cadrul unui mesaj de tip pop-up următoarele detalii:

  • suma retrasă
  • impozitul reținut
  • suma pe care o vei primi după deducerea impozitului

Unde pot vedea impozitul reținut pentru o tranzacție de retragere?

După înregistrarea unei cereri de retragere, ai posibilitatea de a verifica impozitul reținut, în funcție de statusul retragerii, astfel:

  • dacă ai o cerere de retragere în așteptare, poți accesa Contul meu - Tranzacții - Retragere în așteptare. În această secțiune vei regăsi detaliile privind suma ce a fost reținută pentru impozit, suma pe care o vei primi precum și suma totală retrasă din contul tău de joc
  • dacă cererea ta de retragere a fost deja procesată, ai posibilitatea de a accesa Contul meu - Tranzacții - Istoric Tranzacții. Printr-un click pe tranzacția de retragere procesată ți se vor afișa toate informațiile relevante ale retragerii tale.

Ce se întâmplă cu impozitul reținut în cazul unei cereri de retragere anulate?

În situația în care o cerere de retragere a fost anulată, în soldul contului tău de joc va restituită toată suma rezervată pentru retragere.

Cum se impozitează retragerile din anul 2018?

În decursul anului 2018, au existat modificări în codul fiscal în ceea ce privește modalitatea de impozitare a tranzacțiilor online, aceste modificări fiind aplicabile incepând uc data de 24.03.2018. În acest sens, pentru tranzacțiile de retragere din anul 2018 impozitarea se va efectua astfel:

  • pentru retragerile procesate până la data de 24.03.2018,va fi necesară completarea declarației de venit iar contravaloarea impozitului va trebui achitată la ANAF, in decursul anului 2019, conform prevederilor codului fiscal
  • pentru toate retragerile procesate după data de 24.03.2018, impozitul a fost reținut la sursă, astfel că nu va fi necesară declararea venitului deoarece aceste date au fost deja inregistrate